Undgå at brænde ud

Undgå at brænde ud…

Har du at en følelse af, at du ikke altid når til det du inderst gerne vil…. Fordi du har brændt al dit krudt af på al det du fortæller dig selv du skal og bør?

Det kan være en god ide indimellem og stoppe lidt op. Give dig selv lov til at reflektere over om det du laver, rent faktisk giver mening. Om det flytter dig hen imod opfyldelse af dine drømme og vision/mål. Hvis opgaverne ikke giver dig det du ønsker dig – vil du være i en frustration over ikke rigtig at komme nogen vegne. Du vil være i et paradigme af utilfredshed. Du kører rundt i hamsterhjulet. Det er her du skal være opmærksom, så du ikke brænder ud.

Når du står over en opgave kan du stille dig selv disse 3 spørgsmål:

  1. Er det godt for mig?
  2. Er det godt for dem (andre)?
  3. Har jeg lyst til at gøre det?

Hvis du mener det er godt for dig, men ikke har lyst, kan du spørge dig selv: “Hvad skal der til for, at jeg får lyst til at gøre det der er godt for mig.”

Jeg har brugt dette værktøj i mange sammenhænge. Det giver mig en ro, fordi jeg får tænkt over hvad jeg gør og hvorfor jeg gør det jeg gør. For mig betyder det, at jeg træffer et bevidst valg. Jeg fylder ikke mere bare min tid ud med opgaver, som jeg tror andre synes jeg skal gøre.

Jeg brænder ikke ud på samme måde som tidligere. For jeg vælger nu bevidst at prioritere de opgaver som skridt for skridt fører mig frem mod min vision.

Jette Martine Beck


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>