Må jeg selv vælge frit?

Jeg har gennem flere år haft ønske om nyt navn.
Men kan man nu det? Med jævne mellemrum har ønsket dukket op. Og jeg tror på, at hvis ønsket bliver ved med at poppe op, så er jeg nød til at handle på det.
Jeg har haft en del dialoger med mig selv om det at vælge navn. Kan jeg nu helt selv vælge? Hvad skal jeg så hedde? Er jeg nød til at holde mig til familienavnene? Det har jeg haft mange regler om.
Har kigget tilbage på slægten og fandt frem til, at min oldemor hed Martine. Det tog jeg straks til mig, da synes det er et smukt pigenavn. Men var lige nød til at spørge mig far, hvordan hans farmor var. Hun var et dejligt menneske, stærk kvinde, rummelig, glad og tog sig godt af alle. Da min oldefar i perioder arbejdede på Grønland passede hun gården og børnene. Da jeg hørte det var jeg ikke i tvivl om hvad mit andet fornavn skulle være.
Min tvivl omkring efternavnet var større. På Danmarks Statistik ligger en liste over frie efternavne, som vi alle kan skifte til, hvis vi har lyst. Den side har jeg besøgt en del gange – her for en måneds tid siden besluttede jeg mig så for Beck. Det klinger smukt og passer til mig.
Nu er det offentliggjort, at jeg hedder Jette Martine Beck og jeg er stolt og glad for mit navn. Tilmed et navn jeg selv har valgt.. Det må man godt.
Det var en lang proces i starten, men da først kiggede på mine regler om navne og fik brudt med dem, var beslutningen nem, og det hele har været smertefrit og hurtigt.
Og nu er mit nye navn tilmed kommet ud på min postkasse ved vejenƒº.
Ønsker dig en fantastisk dag
Jette Martine Beck
Nyt navn på postkasse

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>